Süüria kokkupõrgetes hukkus üle 80 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Izmiris protestiti täna Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastu ja nõuti vägivalla lõpetamist.
Izmiris protestiti täna Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastu ja nõuti vägivalla lõpetamist. Foto: SCANPIX

Süüria valitsusväed jätkasid laupäeval ägedaid rünnakuid protestide mahasurumiseks, kokkupõrgetes sai surma üle 80 inimese, neist 52 tsiviilisikud.

Seda hoolimata asjaolust, et Damaskus on teatanud nõustumisest ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annani rahuplaaniga, mis näeb ette sõjategevuse lõpetamise 10. aprilliks.

Suur osa ohvritest langes režiimile lojaalsete vägede pealetungis riigi keskosas Hama provintsis asuvale Latamna linnale, teatas Süüria inimõiguskeskus.

«Latamna pommitamisel ja hõivamiskatsel sai surma 40 tsiviilisikut,» teatas keskus.

Rünnak Latamnale algas ööl vastu laupäeva, linnas puhkesid kokkupõrked valitsusjõudude ja Vaba Süüria Armee võitlejate vahel.

Londonis baseeruva keskuse andmeil oli tsiviilohvreid samuti Hama provintsis asuvas Tibet al-Imamis, Homsi provintsis Rastani linnas, riigi loodeosas Idlibis ja põhjaosas Aleppos.

Lahingutes hukkus ka 16 ülestõusnut ja 12 valitsussõdurit. Lisaks leiti 13 surnukeha Homsi Deir Balaa linnajaos ja 10 Aleppo provintsis Hreitanis.

Neljapäeval langes kogu riigis ühtekokku 77 ja reedel 35 inimest.

ÜRO andmetel on enam kui aasta kestnud ülestõusus president Bashar al-Assadi režiimi vastu saanud surma üle 9000 inimese.

Türgi võimude andmeil on viimase 24 tunni jooksul Türki pagenud 700 süürlast, kokku on naaberriigis varju otsinud üle 24 000 Süüria elaniku.

Islamikoostöö Organisatsiooni andmeil aga on vägivald Süürias puudutanud otseselt vähemalt miljonit inimest ning on pakiline vajadus humanitaarabi järele vähemalt 70 miljoni dollari ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles