ERR: ministeerium kavandab kolmerajaliste teelõikude ehitamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tee-ehitus.
Pildil tee-ehitus. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Maanteel möödasõidu avariiohu vähendamiseks kavandab majandusministeerium kolmerajaliste teelõikude ehitamist.

Et neljarajaliste maanteede ehitamine on kallis, tehakse majandusministeeriumis pilootprojekti nn kaks pluss üks sõidurajaga maantee kohta, kus lõiguti paiknev kolmas rida on mõeldud möödasõitudeks, vahendab ERR Uudised.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe rääkis, et praegu on ministeeriumil mõttes Tallinna-Pärnu maantee Ääsmäe ja Kernu vaheline lõik, kus sõidab päevas umbes 7000 autot, mida on neljarealise tee ehitamiseks liiga vähe, kuid kahest rajast kipub ometi väheks jääma.

Taolisi möödasõidulõike saab ehitada maanteelõigule, mis on vähemalt kümme kilomeetrit pikk ning möödasõiduraja pikkus on ühel suunal kaks kuni kolm kilomeetrit, radu eraldab vastassuunavööndist trosspiire.

Sel aastal tehakse eskiisprojekt, millele tellitakse ohutusaudit ning Ääsmäe ja Kernu lõigu rajamise kohta langetatakse otsus aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles