Vangid õpivad usinalt eesti keelt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Pärast seda, kui viie aasta eest hakati vangidele eesti keele õppimise eest tasu maksma, läbib igal aastal mitusada kinnipeetavat riigikeele eksami , mõni kõrgemas, teine madalamas astmes.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja hinnangul on vangide motivatsioon aasta aastalt kasvanud ja seda näitavad ka numbrid - erinevatel tasemetel eesti keele õppe lõpetas mullu positiivsete tulemustega 430 vangi, mis on 171 võrra rohkem kui aasta varem, kirjutab ERR Uudised.

Vangidele riigikeele õpetamine aitab ministeeriumi hinnangul vangidel pärast vabanemist ühiskonda sulanduda ja seaduskuulekaks jääda.

«Käesoleval aastal on planeeritud riigikeele õppeks ca 700 õppekohta erinevatel tasemetel. Vangid kasutavad meelsasti ka võimalust sooritada vanglas riiklik eesti keele tasemeeksam, et vabanedes juba omada töö leidmiseks paremaid võimalusi,» rääkis ministeeriumi pressiesindaja Priit Talv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles