Alatalu: Eesti kahjustas oma sekkumisega süümevangide olemust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmed
Pussy Rioti liikmed Foto: SCANPIX

Politoloog Toomas Alatalu peab riigikogu liikmete ja presidendi toetusavaldust Venemaal arreteeritud punkbändile Pussy Riot sekkumiseks Venemaa siseasjadesse, läbi mille naeruvääristati nii meelsusvangide kui tõsiste demokraatlike jõudude olemust.

«Igal juhul on tegemist sekkumisega teise riigi siseasjadesse, sest küsimus on selles, et enne kui sõna võtta, siis tuleks omada täpsemat ettekujutust sellest, kelle kasuks või mille nimel üht või teist avaldust tehakse,» rääkis Alatalu ERR Uudistele.

Politoloog ütles, et kuna pärast Eesti poliitikute toetusavaldust otsiti üles varasemad Pussy Rioti materjalid ja paisati need avalikkuse ette, siis seetõttu süümevangide olemust lõpptulemusena naeruvääristatakse ja kogu süümevangide renomee saab kannatada.

Alatalu sõnul annab selline toetus hinnangu ka tõeliselt demokraatlikele jõududele Venemaal, kes astuvad Putini-Medvedevi režiimi vastu, kuna Kasjanov, Kasparov, Nemtsov ja teised, keda Eesti on kogu aeg toetanud, pannakse Pussy Riotiga ühte patta.

«Laias laastus öeldes on ka küsimus selles, et presidendi osavõtt sellistest rahvusvahelistest aktsioonidest, ükskõik, kuidas teda serveerida, mängib ka meie riigi autoriteediga,» lisas politoloog, kelle hinnangul ei arvestanud Venemaal toimuvat tauninud poliitikud oma avaldust tehes sellega, et Venemaal etendab kirik märksa suuremat rolli kui Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles