TV3: Hurghadasse jäänud reisijad sõidutati kell 3 öösel taas lennujaama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu aprillis jäi lennuvedaja Smartlynx lennukil tekkinud rikke tõttu ära ligi kahesaja Eesti turisti kojulend Egiptusest Hurghadast.
Mullu aprillis jäi lennuvedaja Smartlynx lennukil tekkinud rikke tõttu ära ligi kahesaja Eesti turisti kojulend Egiptusest Hurghadast. Foto: Kaader TV3 videost

Eile jäi lennuvedaja Smartlynx lennukil tekkinud rikke tõttu ära ligi kahesaja Eesti turisti kojulend Egiptusest Hurghadast ning pärast pikka ootamist lennujaamas saadi hotellis puhata vaid mõni tund, sest juba öösel tuli lennujaama tagasi sõita.

Üks reisijaist oli TV3 ajakirjanik Marek Lindmaa, kelle sõnul oodati kõigepealt lennujaamas viis tundi, enne kui saabusid bussid, mis viisid inimesed hotelli, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Seal saadi aga puhata vaid mõned tunnid, sest öösel kell 3 sõidutati reisijad taas lennujaama, kus tuli jälle mitu tundi teadmatuses oodata, kuni lennukit parandati.

Ööpäev plaanitust hiljem koju jõudnud reisijaid pahandas enim infosulg ja reisifirmade kehv teenindus.

«Seitsmeste uudistega» rääkinud Anna Leena ütles, et toimunu oli organiseerimata ja inimesed ei teadnud, mis neist edasi saab. «Istusime nagu klaaskambris lihtsalt. Ega Tez Touri reisiesindajat väga kuskilt välja ei ilmunud ja Novatours, kes kohale ilmus, oli küllalt ülbik,» rääkis ta.

Ka reisija Maret rääkis, et toimunu oli pettumus. «Oleks teadnud, et tuleb oodata veel teatud aeg, oleks olnud kergem. Aga see, et 10, 30 minuti pärast saab kohe kõik korda, see tekitas meelehärmi,» kirjeldas naine, et inimestele anti pidevalt lubadusi lennuk kohe korda saada, kuid sellele vaatamata ootamine aina venis.

Pahased reisijad lubasid kindlasti tarbijakaitseametisse pöörduda. Ameti avalike suhete juht Hanna Turetski ütles, et üldjuhul erakorraliste asjaolude ilmnemisel reisijatele kompensatsiooni ei maksta. «Aga tarbijakaitseamet soovib kindlasti selle erakorralise asjaolu tagamaad selgeks teha ja vajadusel kaasame selleks ka lennuameti,» ütles Turetski ja lisas, et tarbijakaitseamet teeb omalt poolt kõik, et Eesti reisijad ei peaks enam probleemsete lennukitega lendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles