Kunnas esitas täpse valimiskulude aruande

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnas
Leo Kunnas Foto: Raigo Pajula / Postimees

Üksikkandidaadina riigikokku pürginud Leo Kunnas esitas erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) korrigeeritud valimiskulude aruande, milles on hinnatud vastavalt komisjoni soovile ka mitterahalised annetused.

Aruande järgi maksis kinoklipi valmistamine ja näitamine Forum Cinema kinodes kokku 965 eurot, selgub aruandest. A5 formaadis ühelehelise valimistrükise valmistamise maksumuseks hindas Kunnas aruandes 100 eurot. Isiklikke vahendeid kulus Kunnasel kampaaniaks 939 eurot.

ERJKi esimees Ardo Ojasalu kinnitas reedel BNSile, et selle aruandega on Kunnase poolt kõik tehtud ja rohkem pretensioone komisjonil talle ei ole.

Kunnase ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni vaidlus valimiskampaania aruande üle kestis alates mullu suvest. Vaidlus käis mitterahalise annetuse suuruse hindamise üle. Mullu detsembris esitas Kunnas komisjonile lõpuks aruande, milles oli arvestus, mitu eurot on talle valimiste eel tehtud mitterahalised annetused väärt.

Kunnas lisas uuesti esitatud aruandes, et ühe mitterahalise annetuse – A5 formaadis ühelehelise valimistrükise valmistamise väärtus on 100 eurot. Teise mitterahalise annetuse, kinoklipi valmistamise ja Forum Cinemas kinodes näitamise hinnaks arvestas ta 200 eurot.

Kunnas on varem BNSile öelnud, et peab mitterahalise annetuse väärtuse hindamist ERJKi ülesandeks. Kunnas lisas, et vaidluse põhjal on selgunud, et ta võiks kahe saadud annetuse väärtuseks kirjutada ükskõik millise summa ja komisjon oleks rahul, kuid ta ei leia, et nii oleks korrektne teha.

ERJK määras sügisel Kunnasele aruande esitamata jätmise tõttu 320-eurose sunniraha nõude. Novembri alguses toimunud istungil leidis komisjon, et Kunnas tasus küll viimases hoiatuses talle määratud sunniraha 320 eurot, kuid seaduses sätestatud ja ettekirjutuses viidatud puudjäägid on siiski likvideerimata. Seetõttu otsustas ERJK saata Kunnasele järjekordse hoiatuse, mille täitmata jätmisel lubas komisjon rakendada tema suhtes sunniraha 960 euro ulatuses.

Üksikkandidaadina riigikogusse kandideerinud Leo Kunnas sai mullu 4. märtsil toimunud valimistel Harju- ja Raplamaal 3269 häält, kuid sellest parlamenti pääsemiseks ei piisanud. Kunnas kogus üksikkandidaatidest enim hääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles