Oviir ei kavatse europarlamendist lahkuda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Peeter Langovits/Postimees

Keskerakonnast lahkunud europarlamendi liige Siiri Oviir kinnitas, et ta ei kavatse europarlamendist lahkuda.

«Mind on valitud sinna tööd tegema, ma jätkan seda, sest valija on mulle selleks voli andnud,» ütles Oviir.

Ta polnud nõus keskfraktsiooni juhi Kadri Simsoni väitega, et ta sai Euroopa Parlamenti Keskerakonnale antud häältega. «Ma tegin kampaaniat, käisin külast-külla, linnast-linna ja valija teadis, et kandideerin mina. Nii et küllap ikka anti hääled mulle, nagu 2004. aastal, kui olid isikuvalimised ja ma sain Eestis teise tulemuse. Mul ei ole mingit põhjust arvata, et 2009. aastal teisiti oli,» rääkis ta.

Oma põhimõtetelt on ta tsentrist ning seetõttu jätkab ta europarlamendis demokraatide ja liberaalide fraktsioonis. «Fraktsioonil ei ole tõenäoliselt ka minu suhtes mingisugust muud plaani, sest nad on siiamaani mind usaldanud kümnete ja kümnete õigusaktide kõneisikuks, see tähendab, et nad peavad mind pädevaks töötajaks,» arvas Oviir.

Eesti poliitikas teist tsentristlikku erakonda ei ole, mistõttu ta ei pea vajalikuks ühegi teise parteiga liituda. «Ma jään oma põhimõtete juurde ka edasi. Ma ei pööranud selga erakonna põhimõtetele, vaid mulle on vastuvõetamatu see juhtimisstiil ja kinnine asjaajamise metoodika, mille pärast on tulnud üle elada väga palju piinlikke hetki. Ma olen täiskasvanud inimene, niimoodi edasi minna ei saa,» ütles täna Keskerakonnast koos veel seitsme nimeka poliitikuga välja astumisest teatanud Oviir.

«Kõik erakonnad on oma struktuurides teinud muutusi, erakonnajuhid on vahetunud. Täna ei ole meil enam aasta 1990. Kui mõnel mehel oleks riigimehelikkust ja tõesti mõeldaks erakonna põhimõtete realiseerimisele, valijatele antud lubaduste realiseerimisele, siis tehtaks ka juhtimises muutusi. Neid tahab pea pool meie erakonna liikmetest, seda näitas meie kongress,» arvas staažikas poliitik.

«Kuid mingeid muutusi ei tulnud – jätkusid tavalised repressioonid, ka mõnitamised – sest seda mentorluse asja ei saa kuidagi teisiti nimetada. Niimoodi jätkata ei ole mõtet, sest ma petaks oma valijaid,» rääkis Oviir.

Oviir ei välistanud Keskerakonda naasmist juhul, kui parteijuht peaks vahetuma ja etteotsa saaks näiteks Jüri Ratas. «Kõik teed on võimalikud. Kahjuks ei ole täna võimalik erakonnaseaduse alusel liikmelisust peatada, muidu oleksin seda teinud,» lausus ta.

Oviir arvas, et uueks erakonnaks on Eestis kindlasti veel ruumi, kerge see aga olema ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles