Toomla: keskfraktsioonist lahkujad peaksid riigikogust ära minema

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla.
Politoloog Rein Toomla. Foto: Toomas Huik / Postimees

Politoloog Rein Toomla sõnul ei üllata kaheksa keskerakondlase lahkumine parteist, kuid tema arvates ei ole aus, kui erakonnast ära minevad poliitkud jäävad edasi riigikogusse.

«Keskerakondlaste lahkumine parteist oli ette teada,» ütles politoloog Rein Toomla väljaandele dzd.ee.
Ta meenutas, et see on juba kolmas kord, kui Keskerakonnast ära minnakse. Esimene oli 1996. aastal, kui lahkujad moodustasid Arengupartei, teine oli 2004.-2005. aastal. Politoloog sõnas, et kaks esimest jagunemist elas erakond üle, kuid ei soovinud ennustada, mis juhtub nüüd.

«Kõigi nende lahkumiste põhjus on üks – see on erakonna juhatus. Toimunu annab selge signaali, et erakonna juhtimises on probleeme,» sõnas politoloog. Toomla sõnul on väheusutav, et lahkujad moodustavad uue partei või astuvad mõnda teise erakonda.

Ta rõhutas, et vaid vähesed poliitikud pääsesid riigikogusse, olles kogunud suure isikliku häältesaagi. «Ülejäänud said sinna partei toel. Seetõttu oleks ebaaus jääda riigikogusse, kuigi erakonnast astuti välja,» sõnas Toomla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles