Šein: kaalukaid argumente Allikmaa jätkamise vastu pole

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hagi Šein.
Hagi Šein. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Hagi Šein ütles, et ainukesena ringhäälingu juhatuse esimehe konkursil kandideerinud senine juht Margus Allikmaa on oma tööd teinud hästi ja nõukogu võib ta täna uueks ametiajaks tööle määrata.

Samas ei osanud Šein öelda, mis põhjusel ringhäälingujuhi konkurss vaid ühe osavõtjaga piirdus. Parimatel aastatel oli toolile 11 kandidaati.

Rahvusringhääling Šeini sõnul sellest ei kannata. «Margus Allikmaa kohta pean ütlema, et ta on suhteliselt hästi oma ülesannetega toime tulnud ja see, kui ta jätkab, ei valmista mulle küll mingisugust pettumust.»

Nõukogu esimehe hinnangul on ERRis väga hästi arenenud töömeeleolu ja portaalide tegevus. «Ringhäälinguorganisatsioonist on saanud meediaorganisatsioon ja see on kindlasti Allikmaa juhitud juhatuse teene.»

ERRi nõrkused pole aga seotud niivõrd Allikmaa juhtimise kui rahanappusega.

«Nõukogu poolt vaadates võiksid mõned arengud olla kiiremad. Ma mõtlen uue ringhäälingumaja ehitust, ETV2 programmi väljaarendamist. Juhatus vähendas masu ajal töötajate palku, need ei ole tagasi tõusnud. Me loodame, et suudame need tõsta 2009. tasemele. Võib-olla ka programmiarenduses jääb mõningaid ressursse puudu, tahaks ju veel paremat ja kultuurikestvamat programmi teha,» loetles Šein.

Allikmaa jätkamine oleneb täna kell 16 koguneva ringhäälingunõukogu otsusest. «Ma arvan, et mingisuguseid kaalukaid argumente selle vastu ei ole, aga nõukogu võib alati ju veel inimesi otsida, kui soovib.»

Seda, et kaheksaliikmeline nõukogu juhatuse esimehe leidmiseks täiendava konkursi korraldab, Šein siiski kuigi tõenäoliseks ei pidanud. «Ma arvan, et nõukogule võib see kandidaat sobida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles