Jänes vaidlustas kultuurivaldkonnas tehtud kärped

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Laine Jänes vaidlustas ministeeriumile ette antud 103 miljoni krooni suuruse kärpesumma, kuna see võtab arvesse lisaks riigi eelarvest tulevatele summadele ka kultuuriasutuste sponsor- ja omatulu.


«Praegu kultuurivaldkonnale ette antud kärpesumma sisse on arvestatud ka tulud, mida asutused ise teenivad,» ütles Laine Jänes Õhtulehele.

Kokkulepitud 7 protsenti tegevuskulude kärbe hõlmaks rahandusministeeriumi arvutuste järgi ka sponsorraha, eraisikute annetusi ja piletitulu, selgitas minister.

Ministeeriumi kinnitusel lähtub rahandusministeerium kärpesummat arvutades nii riigitoetust kui ka omateenitud tulust ning selle summa pealt võetud kokkuhoiuprotsent annab tulemuseks suurema kärpenumbri kui puhtalt riigitoetuse pealt võetav kärbe.

Seega tähendaks rahandusministeeriumi arvutuse tegemine riigipoolse toetuse vähenemist suuremas mahus kui solidaarselt kokku lepitud 7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles