Venemaa lubas Põhja-Korea raketi trajektoorilt eksimisel alla tulistada

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea insenerid kontrollivad raketti Unha-3.
Põhja-Korea insenerid kontrollivad raketti Unha-3. Foto: SCANPIX

Venemaa raketitõrje- ja õhukaitsesüsteemid on valmis tegema kahjutuks Põhja-Korea raketi Unha-3, kui see kaldub kursilt kõrvale ja tekib oht, et see võib kukkuda Venemaa territooriumile.

Venemaa valmisolekut kinnitasid Interfaxile täna Vene relvajõudude peastaabi esindajad.

Mingeid spetsiaalseid abinõusid lahinguvalmiduse tõstmiseks ei plaanita kasutusele võtta.

«Raketirünnakust teavitav süsteem ja maailmaruumi kontrollsüsteem töötavad alalises lahinguvalmiduse režiimis ja jälgivad reaalajas olukorda kosmoseavaruses,» kinnitasid peastaabi esindajad. «Ida sõjaväeringkonna õhutõrjesüsteemid on lahingvalves ööpäev läbi.»

Varem on ka näiteks Jaapan ja Lõuna-Korea teatanud valmisolekust tulistada Põhja-Korea rakett trajektoorilt kõrvalekaldumisel alla.

Kaks Jaapani suurt lennufirmat Japan Airlines ja All Nippon Airways teatasid, et reisijate julgeoleku tagamiseks muudetakse neil päevil, mil Põhja-Korea plaanib sputniku teele saata, ära mitmeid marsruute.

Lennufirmade muudatused puudutavad ligi kümmet marsruuti Jakartasse, Manilasse ja Singapuri.

Põhja-Korea pole raketistardi täpset kuupäeva avalikustanud, kuid teadaolevalt toimub see perioodil 12.-16. aprillini. Riik väidab, et tegemist on üksnes rahumeelse ettevõtmisega. Rida välisriike on aga veendunud, et tegelikkuses tahetakse katsetada ballistilist raketti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles