Ettevõtjad soovitavad tarbimis- ja tulumaksu tõsta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aivar Aotäht.

Ettevõtjate ja ekspertide hinnangul võiks, juhul kui väga vaja, suurendada tarbimise ja keskkonnale kahjulike tegevuste maksustamist ning üksikisiku tulumaksu, kuid parem on, kui riik raskel ajal makse ei tõsta.


Maxit Estonia tegevdirektor Viktor Valkiainen ütles, et üksikisiku tulumaksu ajutine tõstmine 25-26 protsendini on kõige valutum viis maksulaekumisi parandada, kirjutab

Äripäev

.

«See oleks selgelt solidaarsusel põhinev maksutõus - kes saab rohkem, maksab rohkem. Juriidiliste isikute maksumäärade tõstmine oleks praegu rumalus,» sõnas ta.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito arvas, et kõige valutum oleks tõsta üksikisiku tulumaksu 2-3 protsendi võrra.

«Lisaks on üks riskivaba koht - alkoholiaktsiis. Viin pole kunagi nii odav olnud kui praegu,» lisas Leito.

Hoolimata viimastel päevadel ägenenud aruteludest võimalike maksutõusude üle soovitas rahandusminister Ivari Padar eile keskenduda esmalt selle aasta lisaeelarvele. «Sel aastal me mingeid maksumuudatusi ei kavanda. Makse ei saa tõsta või langetada üleöö. Seetõttu ei tahaks ka ühegi maksu üle spekuleerida. Kindlasti on maksud laual 2010. aasta kontekstis, aga sellest räägime siis, kui 2009. aasta lisaeelarve on lukus,» lubas Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles