Riia lubaks koolilastel tasuta sõita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas tuleb koolilastel bussiga sõites pilet osta.
Tallinnas tuleb koolilastel bussiga sõites pilet osta. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Riias arutatakse plaani lubada kõigil 1. kuni 12. klassi õpilastel alates 1. septembrist ühistranspordis tasuta sõita.

Riia linnavolikogu transpordi komitee kiitis täna heaks plaani lubada kõigil koolilastel alates uuest õppeaastast tasuta sõita, kirjutab novonews.

Opositsiooni arvates peaks selline soodustus laienema ka kutsekoolis käijatele. Praegu saavad Riias tasuta sõita algklasside lapsed, aga idee laiendada seda soodustust kõigile koolilastele tegi Riia linnapea Nils Ušakovs. Kohaliku transpordiettevõtte Rīgas satiksme juht Loen Bemhens teatas täna, et selle idee elluviimiseks on vaja tõsta iga-aastast dotatsiooni 3,17 miljoni latini, aga alates 1. septembrist oleks juurde vaja 1,17 miljonit latti. Sellist lisaraha on vaja vaid tavakoolide õpilastele antava tasuta sõiduõiguse korral.

Riia volikogu saadik Juris Binkelis teatas, et linn võiks loobuda 12miljonilisest e-pileti süsteemist ja suunata selle raha lisadotsiooniks, et tasuta saaksid sõita kõik riialased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles