Restoran Monk rikkus töötajaga välismaalaste seadust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök
Köök Foto: Toomas Huik

Veebruari algul Auriga kaubanduskeskuses asuvas restoranis Monk läbi viidud töörände kontroll tuvastas, et restoran on pahuksis välismaalaste seadusega.

Lääne prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo peainspektori Matti Malmre sõnul tuvastasid ametnikud, et Monki köögis kokana töötaval mehel on tähtajaline elamisluba, mille alusel tohtis ta peakokana töötada vaid ühes OÜ-le Indra Baltic kuuluvas ettevõttes Pärnus, kirjutas Saarte Hääl.

Välismaalaste seaduse mõistes on see Eestis töötamise tingimuste rikkumine ja selle eest alustati nii mehe kui ka töötamise tingimusi rikkunud firma suhtes väärteo menetlust, ütles Malmre.

Kuressaares ebaseaduslikult töötanud välismaalane viibis riigis seaduslikult.

Välismaalaste seaduse paragrahvi 185 lõige 3 sätestab, et välismaalasele, kellele on antud tähtajaline elamisluba töötamiseks, on lubatud Eestis töötada üksnes elamisloas kindlaks määratud tingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles