Clinton: Venemaa hoiab al-Assadi võimul

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton
USA välisminister Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide välisminister Hillary Clinton kritiseeris Venemaa soovimatust osaleda Süüria-vastastes ettevõtmistes, sest just see aitab president Bashar al-Assadil võimul püsida.

Clinton kohtub täna Washingtonis Vene välisministri Sergei Lavroviga ja püüab veenda Venemaad toetama mingisuguseidki Süüria-vastaseid ettevõtmisi, vahendas AP.

«Venemaa keeldumine igasugusest konstruktiivsest tegutsemisest hoiab al-Assadi võimul, hästirelvastatuna ja nii saab ta ignoreerida oma rahva, regiooni ja maailma nõudmisi,» ütles Clinton.

USA välisministri kinnitusel on kodusõja oht Süürias suurenenud ja järgmise paari päeva jooksul otsustatakse, et kas ÜRO Julgeolekunõukogu hääletab Süüria-vastast lõppresolutsiooni. Venemaa on takistanud selle edenemist juba kaks korda.

USA suursaadik ÜROs Susan Rice ütles, et Julgeolekunõukogu seisab silmitsi tõe hetkega Süüria suhtes. ÜRO ja Araabia Liiga erisaadik Kofi Annan on rõhutanud, et muutused peavad teoks saama homseks.

Teiste seas on kiiret al-Assadi vastu suunatud tegutsemist nõudnud Prantsusmaa, Suurbritannia ja Türgi.

Maailmaorganisatsiooni ÜRO hinnangul on Süüria rahvaülestõusus hukkunud enam kui 9000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles