Eesti Panga uus nõukogu sai parlamendi toetuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskpanga nõukogu esindab juriste tsiviilõiguse asjatundja Irene Kull.
Keskpanga nõukogu esindab juriste tsiviilõiguse asjatundja Irene Kull. Foto: Margus Ansu

Täna kinnitas riigikogu Eesti Panga nõukogu esimehe ettepanekul keskpanga nõukogu uue koosseisu, millega said võrdselt kohti ühelt poolt nelja riigikogu suurema fraktsiooni esitatud kandidaadid ja teisalt akadeemiliste ringkondade esindajad.


18. veebruarist nimetatakse Eesti Panga nõukogu liikmeteks riigikogu liikmed Kalev Kallo ja Jürgen Ligi, Tartu Ülikooli professorid Irene Kull ja Urmas Varblane, Tallinna Tehnikaülikooli professor Enn Listra ning ühiskonna- ja majandustegelased Liina Tõnisson ja Tõnis Palts.

Erakonna Eestimaa Rohelised fraktsioon seda otsust ei toetanud. Toomas Trapido ütles, et ei pea vaid nelja suurema erakonna esindatust keskpanga nõukogus parimaks lahenduseks. Ta lisas, et Eesti Panga roll Eesti majanduse juhtimisel peaks suurenema ja selle tegevus olema rohkem kooskõlas kogu ühiskonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles