Strandberg: gümnaasiumikatsed süvendavad hariduslikku kihistumist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg riigikogu kõnepuldis..
Marek Strandberg riigikogu kõnepuldis.. Foto: Peeter Langovits.

Rohelise erakonna esimehe Marek Strandbergi sõnul süvendavad  gümnaasiumikatsed hariduslikku kihistumist ning seetõttu rohelised nende taastamist ei toeta. 


Strandbergi sõnul põlistab gümnaasiumikatseid lubav seadusemuudatus väga tugevate gümnaasiumide olemasolu Eestis, mis ei paranda tegelikult üldist hariduspilti Eestis?


«Olen veendunud, et klassides, kus on kolmandik õppimisvõimelisemaid ja kaks kolmandikku vähem õppimisvõimelisemaid inimesi, /.../ siis lõppkokkuvõttes toiminguliselt vabad õpetajad suudavad [neile] hea õpikeskkonnna ja arenemisvõimalused tagada,» märkis Strandberg riigikogus.

Sotsiaaldemokraadi Peeter Kreitzbergi sõnul ei aitaks gümnaasiumikatsete keelustamine kaasa koolide ühtlasemale õpilaskonnale, sest jääksid alles koolid, kuhu tuleb rohkem avaldusi kui seal on kohti.

Sellisel juhul peaksid koolid tegema valiku õpilaste põhikooli lõpuhinnete põhjal, mis pole aga omavahel võrreldavad, sest Eesti koolid on erineva tasemega, märkis Kreitzberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles