Kaitseväe juhataja külastas Scoutspataljoni õppust Gungnir

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni õppused.
Scoutspataljoni õppused. Foto: Raigo Pajula.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras külastas täna Lätis Adazi polügoonil Scoutspataljoni õppust Gungnir ning jälgis mais Afganistani suunduva jalaväekompanii Estcoy-14 lahinglaskmisi.

«Kõige olulisem on, et Eesti sõdurid tuleksid Afganistanist tervelt tagasi,» ütles Terras. «Peame valmistama neid võimalikult hästi ette operatsioonil ootavateks ülesanneteks, pöörama tähelepanu nii isevalmistatud lõhkekehadele kui teistele Afganistanis valitsevatele ohtudele.»

Märtsis Afganistani külastanud kaitseväe juhataja sõnul lihvivad instruktorid õppusel Gungnir samu lahingutegevuse elemente, mis on olulised praegu Helmandis teeniva jalaväekompanii Estcoy-13 operatsioonide edukaks läbiviimiseks.

Brigaadikindral Terras kinnitas, et lahinglaskmised näitasid Scoutspataljoni sõdurite professionaalsust, samuti oli kaitseväe juhataja rahul Adaþi polügoonil lahinglaskmiste läbiviimise võimalustega. «Kasutame ka lähitulevikus Adazi polügooni, ehkki eesmärk võiks olla Eestisse vastavate tingimuste loomine,» lisas ta.

Brigaadikindral Terras kohtus Adazis Läti kaitseväe juhataja kindralmajor Raimonds Graubega, järgmise Afganistani suunduva kontingendi ülema kolonelleitnant Margus Koplimägiga ning Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karusega. 

Gungnir on jalaväekompanii Estcoy-14 viimane harjutus enne välisoperatsioonile Afganistani suundumist. Õppusest võtab osa ligi 300 kaitseväelast Scoutspataljonist, Vahipataljonist, Viru pataljonist, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustest ja lahingukoolist.

Estcoy-14 Afganistani-operatsiooni eelne õppusteseeria algas 5.-9. märtsini Läänemaal ja Harjumaal korraldatud õppusega Gleipnir, kus üksused harjutasid koostööd jao ja rühma tasandil. 19.-30. märtsini harjutas Estcoy-14 Sirgalas õppusel BAM Afganistanis enamlevinud taktikalisi olukordi ning koostööd logistilise toetusüksusega. Gungnir on kompanii Afganistani-eelsetest õppustest viimane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles