Monika Mägi: 1990ndate räpaseid erastamisi tuleks lähemalt uurida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Mägi.
Monika Mägi. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Senini praktiseeriv advokaat Monika Mägi, kes tähistas hiljuti oma 80. sünnipäeva, leidis «Pealtnägijale» antud intervjuus, et 1990ndate aastate alguses toimunud räpaseid erastamisi tuleks lähemalt uurida.

«Oma kogemuste põhjal, tähelepanekute põhjal on minule mälusse akumuleerunud üsna palju ja väga tõsiseid korruptsioonijuhte kohe pärast seda, kui formatsioon muutus, kui meist sai jälle Eesti vabariik,» rääkis Mägi, et tema arvates pole korruptsioon viimasel ajal kasvanud, vahendab ERR Uudised.

«Umbes viis aastat või isegi kümme aastat oli, mida erastada, aga palju väga väärtuslikku oli seda, mida ärastada, ja seda tehti niisugusel tasemel, kuhu politsei käsi ei ulatunud ja isegi prokurör hoidus nende küsimuste või nende probleemidega tegelemast,» jätkas Mägi ja ütles, et ei hakka kedagi nimetama.

Ta rääkis, et sel ajal ebaseaduslikult endale kanditud varade ja väärtuste põhjal tekkis Eestis hulk inimesi, kellest said nö ärigeeniused ja tõstatas küsimuse, kas keegi on kunagi kontrollinud toonaseid suuri erastamislepinguid.

«Võtke üles need – need on muidugi kuriteona aegunud, aga meie õigusajaloo, meie finantsmajanduse ajaloo huvides oleksid need huvitav vaadata,» soovitas advokaat, kes oma sõnul ei saa endale võtta õigust paljastada valgustkartvaid asjaolusid inimeste kohta, kel on perekond ja kelle tegudest on mitmeid aastaid möödunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles