Lääne-Mehhikot raputas tugev maavärin

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Mehhiko hõreda asustusega piirkonda raputas tugev maavärin magnituudiga 6,5 Richteri skaalal, teatas USA geoloogiateenistus (USGS).

Eesti aja järgi kella 2 paiku aset leidnud maa-aluste tõugete epitsenter asus Michoacani osariigis ligi 330 kilomeetrit Acapulcost loodes. Hüpotsenter oli 65,6 kilomeetri sügavusel maa sees, vahendas AP.

Kõrghooned kõikusid ka enam kui 384 kilomeetri kaugusel asuvas Mexico Citys, kus inimesed jooksid hirmunult tänavatele. Päästeametnikud evakueerisid pealinna mitmest hoonest inimesi.
Kohalike ametivõimude kinnitusel keegi õnneks viga ei saanud ja märke suurtest purustustest pole.

Ka Michoacani tsiviilkaitseülem Manuel Ortiz Rosete kinnitas, et teateid kahjustustest pole tulnud ei suurematest linnadest ega rannikul asuvatest asundustest.

USGS teatas varem, et maavärina magnituud Richteri skaalal oli 7,0.

Tegemist oli kolmanda maavärinaga Mehhikos vähem kui kuu jooksul. Spetsialistid ei pea seda järeltõukeks, vaid nn iseseisvaks maavärinaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles