Kyodo: Põhja-Korea ametniku sõnul täna raketistarti ei tule

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapan on kaitseministeeriumi hoone juurde Tokyos pannud valmis PAC-3 maa-õhk-tüüpi raketid, et võimaliku trajektoorilt eksimise korral teha kahjutuks Põhja-Korea rakett.
Jaapan on kaitseministeeriumi hoone juurde Tokyos pannud valmis PAC-3 maa-õhk-tüüpi raketid, et võimaliku trajektoorilt eksimise korral teha kahjutuks Põhja-Korea rakett. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ei katseta ilmselt planeeritud kaugmaaraketi starti täna (neljapäeval) seoses kehvade ilmaoludega, vahendas Jaapani uudisteagentuur Kyodo stalinistliku riigi valitsusallikat.

«Ilm on kehv ning praegu on etteantud stardiaeg juba üle läinud, seega tõenäoliselt starti ei tule,» vahendas Kyodo nendega rääkinud nimetamata allikat.

Põhja-Korea teatel on neil kavas lennutada kosmosesse kanderakett ilmasatelliidiga ajavahemikus 12. kuni 16. aprill, kella 7 ja keskpäeva vahel (Eesti aja järgi öösel kella 1 ja 6 vahel).

Lääneriikide hinnangul on tegemist hoopis kaugmaaraketi katsetusega, mis on vallandanud rahvusvahelise pahameele ja surve Pyongyangile oma kavatsusest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles