Kiisler: Rail Baltic tuleb, kuid saab raha

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Прийт Симсон

Regionaalminister Siim Kiisler ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Rail Baltic tuleb, kuid võimalikuks saab see vaid siis, kui Eesti saab Euroopa Liidust raha.

«Jah, tuleb. Tuleb niipea, kui on võimalik. Võimalik on siis, kui saab raha,» sõnas Kiisler.

Kiisleri sõnul arvestab Eesti Euroopa Liidu fondide toetusega ja seetõttu on väga tähtis nii planeeringu kui ka keskkonnamõjude hindamisega kiiresti edasi liikuda.

«Järgmine ELi finantsperiood on ukse ees ja väga oluline on valmis olla, et saame seda raha taotleda,» selgitas Kiisler.

Kiisleri väitel võib 2015. aasta detsember tunduda kaude kuupäevane, kuid planeerimise aspektist on ajagraafik väga tihe.

Valitsuses kiideti täna heaks eelnõu, mille kohaselt algatatakse Harju, Rapla ja Pärnu maakondades maakonnaplaneering Rail Balticu raudtee trassi koridori asukoha määramiseks.

Maakonnaplaneeringute koostamise käigus tuleb välja töötada võimalike tekkivate konfliktalade ja huvide vahel tasakaalustatud planeeringulahendus.

Harju, Rapla ja Pärnu maavanematele tehakse ülesandeks algatada planeeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Eelnõu näeb ette, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja nimetatud maavanemad sõlmivad planeeringu koostamiseks, rahastamiseks ning ülesannete jaotamiseks koostöökokkulepe hiljemalt 30. maiks 2012. aastal.

Valitsuskabineti 22. septembril 2011. aasta nõupidamisel otsustati, et Eesti piires keskendub edasine 1435 mm standardil põhineva Rail Balticu raudteeliini arendustöö Tallinna–Pärnu–Riia otsetrassile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles