Kesküla mõrvas süüdistatavad üritavad juhtunut siduda enesekaitsega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohtus jätkus Kert Kesküla mõrvaprotsess.
Harju Maakohtus jätkus Kert Kesküla mõrvaprotsess. Foto: Peeter Langovits

Ekskorvpallur Kert Kesküla mõrvas süüdistatavad 19-aastane Nikolai Sokolov ja 17-aastane Edgar üritavad Harju maakohtus käival protsessil siduda toimunut enesekaitsega.

Kohtuprotsess algas Harju Maakohtus esmaspäeval, mil Nikolai Sokolov tunnistas pärast süüdistusakti avaldamist, et lõi Kesküla röövimise käigus noaga. Samuti mõrvas süüdistatav 17-aastane Edgar tunnistas end täielikult süüdi.

Täna kohtuprotsess jätkus. Sokolov rääkis, et teda kutsus kuriteopaigale sõber Edgar, keda ta tunneb juba lapsepõlvest. Sokolovi väitel ei teadnud ta, et plaanitakse röövi.

Kohtus üritati jätta muljet, nagu oleksid mõlemad süüdistatavad tegelenud mingil määral enesekaitsega. Kui Kesküla sündmuspaika jõudis ja autost väljus, üritas Edgar teda kurikaga lüüa, kuid ei tabanud. Kesküla lõi ta jalaga pikali.

Kui siis Edgar hüüdis «Kolja, Kolja!», oli Sokolov noaga appi läinud. Kesküla lõi Sokolovile vastu huuli ja hakkas Edgarilt kurikat ära väänama. Kesküla proovis seejärel Sokolovilt nuga ära võtta, kuid see ei õnnestunud.

Sõbrale appi tõtanud Sokolov arvas, et lõi Kesküla noaga viis korda, kuid eksperdid ütlevad, et 15 korda. Samas ei osanud keegi öelda, kuidas sattus sündmuskohale verine kivi, mille kohta ekspert ütles, et sellega on löödud Keskülale pähe.

Mõlemad süüdistatavad olid trennipoisid – Edgar käis poksitrennis ja Sokolov vabavõitluse trennis. Mõlemad kahetsesid kohtus, et kähmlus lõppes niimoodi.

Koos noormeestega on kohtu all mõrvale kaasaaitamises süüdistatavad 16-aastane ja 17-aastane neiu, kes ei tunnistanud end mõrvale kaasaaitamises süüdi.

Kesküla noahaavade ja löömisjälgedega surnukeha leidis politsei mullu 28. septembri õhtul Tallinnas Lasnamäel asuvast metsatukast.

Politsei pidas Nikolai ja tollal 16-aastase nooruki kuriteos kahtlustatavana kinni neli päeva hiljem, 2. oktoobril ning nad võeti kohtu loal vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles