Ukraina kohus mõistis vangi Tõmošenko toetaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: SCANPIX

Ukraina kohus mõistis täna vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko valitsuses kaitseministri asetäitjana töötanud Valeri Ivaštšenko viieks aastaks vangi.

2009. aasta juunist kuni 2010. aasta maini kaitseministri asetäitjana töötanud Ivaštšenko peeti kinni 2010. aasta augustis kahtlustatuna Feodossija laevatehase ebaseaduslikus erastamises. Võimude hinnangul tõi tehing Ukraina riigile 8,8 miljoni dollari suuruse kahju, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Täna Kiievi Petšerski piirkonnakohtus võimu kuritarvitamises ning ametivolituste ületamises süüdi mõistetud Ivaštšenko väitel on ta süütu ning tegemist on fabritseeritud ja ebaõiglase kohtuotsusega. «Ma saan aru, et see oli käsk,» märkis Ivaštšenko, kes ei täpsustanud, kes selleks käsu andis.

Varem on Ivaštšenko viidanud, et tema kohtuprotsessi taga on mõjukad inimesed, kelle ta 2009. aastal Ukraina kaitseministeeriumist kõrvaldada aitas. Ivaštšenko abikaasa hinnangul on tegu aga asekaitseministri ja peaprokuröri asetäitja kättemaksuga.

Ivaštšenko advokaadi kinnitusel kaebavad nad kohtu otsuse edasi.

Ivaštšenko on juba neljas Tõmošenko valitsuse liige, kes president Viktor Janukovõtši võimul olles on vangi mõistetud. Lisaks Tõmošenkole, kes kannab seitsmeaastast vanglakaristust ametivolituste ületamise eest, on vangi mõistetud ka endine siseminister Juri Lutsenko ja endine keskkonnaminister Georgi Filptšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles