Keskerakonnast lahkunud Boroditš kaotas koha ELi asjade komisjonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš.
Deniss Boroditš. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu juhatus kinnitas neljapäeval Keskerakonnast lahkunud riigikogu liikme Deniss Boroditši lahkumise Euroopa Liidu asjade komisjoni liikme kohalt.

Boroditš ütles BNSile, et riigikogu juhatus arvas ta Euroopa Liidu asjade komisjonist välja seoses tema lahkumisega Keskerakonnast.

«Kuna igale fraktsioonile on komisjonis ette nähtud teatud hulk kohti ja mina enam Keskfraktsiooni ei kuulu, soovib Keskerakond määrata komisjoni uue liikme. Keskerakonnast ja fraktsioonist lahkunute seast kuulub Euroopa Liidu asjade komsjoni peale minu veel Rainer Vakra, seega pidi üks meist lahkuma,» sõnas Boroditš.

Boroditš on ka riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees. Boroditši sõnul ei ole ta kursis, mis plaanid Keskerakonnal tema suhtes põhiseaduskomisjonis on. Keskerakond on lubanud langetada otsuse erakonnast ja fraktsioonist lahkunute komisjoni kuuluvuse kohta lõpliku otsuse järgmisel nädalal.

Riigikogu juhatus kinnitas neljapäeval ka Reformierakonna fraktsiooni liikme Remo Holsmeri lahkumine sotsiaalkomisjoni liikme kohalt ning tema asumise majanduskomisjoni liikmeks.

Euroopa Parlamendi liikmed Siiri Oviir ja Vilja Savisaar-Toomast, endised siseministrid Ain Seppik ja Toomas Varek ning riigikogu liikmed Inara Luigas, Lembit Kaljuvee, Deniss Boroditš ja Rainer Vakra otsustasid esmaspäeval Keskerakonnast lahkuda.

Avalikkusele esmaspäeval tehtud kirjalikus pöördumises kirjutasid lahkujad, et nad on olnud kannatlikud ja püüdnud muuta Keskerakonda avatumaks ning soovinud kasvatada loovat ühtsust, kuid nende seisukohtade ja tõekspidamistega pole erakonna juhtimisel arvestatud.

Pärast esmaspäevast lahkumist kahanes riigikogu Keskerakonna fraktsioon 21 liikmeni. Mullu märtsis toimunud valimiste järel sai Keskerakond riigikogus 27 mandaati. Märtsis arvas Keskerakonna juhatus erakonnast välja parteid kritiseerinud riigikogu liikme Kalle Laaneti.

Seoses Oviiri ja Savisaar-Toomasti lahkumisega kaotas Keskerakond europarlamendis esindatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles