Nigeerias päästeti rasedad tüdrukud «titevabrikust»

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nigeeria politsei tegi reidi väidetavalt ebaseaduslikku orbudekodusse, päästes sealt noori naisi, keda sunniti lapsi sünnitama, et imikuid seejärel maha müüa.

«Avastasime pärast meile saabunud vihjet tehtud reidi käigus Uruah' piirkonnas beebitehase,» sõnas kohaliku politsei juhiabi Oyekachi Orji, vahendab AFP. Operatsioon toimus lõunaosas asuvas Akwa Ibomi osariigis.

Orji sõnul vabastati 4. aprillil toimunud operatsiooni käigus seitse 18-20 aastast naist, kellest kolm olid rasedad. Beebisid orbudekodust ei leitud.

Politsei võttis orbudekodu omaniku, tema naise ja veel ühe kaasosalise vahi alla.

«Kahtlusalused meelitavad noori tüdrukuid rasedaks jääma, lubades neile pärast sünnitust maksta 70 000 nairat (340 eurot), lapse müüvad nad aga rituaalide läbiviijaile,» sõnas Orji.

Nigeerias on mitmeid selliseid «vabrikuid» avastatud, tihti müüvad nad imikuid aga hoopis lastetutele paaridele.

Aafrika lääneosas on inimkaubandus levinud nähtuseks: perekonnad müüvad lapsi istandustes, kaevandustes ja vabrikutes töötamiseks või kodustes töödes abistamiseks.

Veel müüakse lapsi prostituudiks, harva on esinenud ka juhtumeid, kus lapsi piinatakse või ohverdatakse musta maagia rituaalidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles