Ilves: Eestil on haavatud sõdurite eest hoolitsemisel USA-lt palju õppida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves ütles USA-s Washingtoni lähistel asuvas Walter Reedi sõjaväemeditsiini keskuses, et Eestil on USA-lt välisoperatsioonidel raskelt haavatud sõdurite eest hoolitsemisel palju õppida.

«Teilt on palju õppida, ka Eestil, sest kümne aastaga on Iraagis ja Afganistanis saanud raskelt haavata ligi sada meie kaitseväelast, kellest paljud vajavad jätkuvalt riigi tuge,» ütles Ilves.

«Kaitseministeerium on asunud toetama kaasaegse sõjaväemeditsiini arendamist ning loodan, et peagi leiavad Walter Reedi haiglasse tee teie Eesti kolleegid.»

Walter Reedi haiglas antakse välisoperatsioonidel raskelt haavatud Ameerika Ühendriikide sõduritele mitmekülgset taastusravi. President Ilves nimetas imetlusväärseks, mida teevad Walter Reedi haigla meedikud, aidates jalule raskelt haavatud sõdureid.

«On riigi kohustus hoolida oma sõduritest siis, kui nad on lahinguväljal, andes neile parim võimalik varustus ja relvastus ning siis, kui nad on kodus tagasi. Eriti puudutab see sõdureid, kes on oma riigi eest võideldes haavata saanud,» sõnas Eesti riigipea.

Ta tõdes, et eelkõige on see kaitseministeeriumi ja sõjaväe kohustus, kuid lisas, et meie sõdurid peavad tundma kogu ühiskonna tuge.

Varem on Eesti riigipea külastanud ka Tallinna Magdaleena haiglas haavatud kaitseväelaste ravikeskust ja Birmighami haiglat Inglismaal, kus on ravil Afganistanis raskelt haavatud Eesti sõdurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles