Ettevõtte laenu käendamine võib viia isikliku vara

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsused ei tohi ilma rahandusministeeriumi loata enam laenu võtta.
Omavalitsused ei tohi ilma rahandusministeeriumi loata enam laenu võtta. Foto: Caro/Westermann

Majanduslangusest tingitud pankrotikeerised haaravad üha enam endaga kaasa firmaomanike isikliku vara ja kodu, mille nad ettevõttele laenu saamiseks lisatagatisena pangale on pantinud.


«Teoorias on õige, et see on väga suur viga,» nentis saneerimisprotsessis oleva Norby Telecomi suuromanik Guido Sammelselg, kes on firma seljataguse kindlustamiseks isikliku kinnisvara panti pannud, kirjutab

Äripäev

.

«Aga ajad on erinevad ja mina arvan, et pangad peaksid nüüd vastavalt sellele ka isiklikesse tagatistesse suhtuma äärmise mõistvusega,» märkis ärimees.

Kohtutäitur Rocki Alberti sõnul hakkas isiklike tagatiste menetluste arv eelmise aasta suvel märgatavalt kasvama ning kerib tänase päevani tuure juurde.

«Kaudselt arvestades minu enda praktika järgi jääb see protsent ehk alla kümne laenude arvust,» ütles Albert ja selgitas, et täiturid ei pruugigi teada, et järjekordse haamri alla läinud eluaseme näol on tegemist ettevõtte laenu lisatagatisega, kui see just kuskilt lepingust või paralleelselt ettevõtte kohta käiva menetlusega välja ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles