ERR otsustas lõpetada saate «Mina elan siin» näitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV
ETV Foto: ERR

Seoses eile teatavaks saanud projektirahade taotlemisega saatesarja «Mina elan siin» tootmiseks on Eesti Rahvusringhääling otsustanud, et saatesarja uus hooaeg ETV eetrisse ei jõua.

«ERR reguleerib oma lepingutes produktsioonifirmadega kõik õiguslikud, sisulised ja rahalised küsimused. Küsimused saadete rahastamise osas tekivad juhul, kui ERR ise saateid ei finantseeri ja need on rahastatud läbi projektitoetuste või muul moel. Viimasel juhul sõlmib lepingud partneritega tootjafirma,» rääkis rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg.

«ERRi ja tootjafirma vahelistes lepingutes on selgelt sõnastatud, et saated toodetakse vastavuses stsenaariumi ja saadetele esitatavatele eetilistele, kunstilistele ja tehnilistele nõuetele, et saated ei tohi sisaldada varjatud reklaami ega otsepakkumisi,» ütles Tomberg.

«Samuti on lepingutes kirjas, et sisuline kontroll saadete üle, teemade valiku otsustamine jne on ERRil. ERR välistab projektid, kus tootjafirma või partnerid omavad kontrolli saate sisu üle,» kinnitas Tomberg.

«ELi projektirahastusega lepingute puhul tootjafirmadega teostavad projekti üle kontrolli ka projektirahasid vahendavad sihtasutused, kuna nii nõuavad ELi projekti tingimused,» ütles Tomberg.

Tomberg ütles, et ERRi toimetused peavad edaspidi vältima projekte, kus saated on ERRi jaoks näiliselt tasuta ja nende rahastamisallikad on segased. «Sisulist kontrolli saame teostada kõige paremini enda toodetud saadete üle või vajadusel ise projektitoetusi taotledes.»

Eesti Päevaleht kirjutas eile, et Eesti eri piirkondade maaelu ja tublisid kohalikke tegijaid tutvustava saatesarja «Mina elan siin» tootja OÜ Alpi Film saatis omavalitsustele ja ettevõtjatele kirja, milles teatab, et ühe «saate maksumus vastavalt tellija soovidele ja ettepanekutele on 3800 eurot». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles