Galerii: pidustused Põhja-Koreas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Koreas tähistatakse riigi rajaja ja praeguse liidri Kim Jong-uni vanaisa Kim Il-sungi sünniaastapäeva, millest möödub homme sada aastat.

Eile avati pealinna Pyongyangi keskväljakul Igavese Presidendina tuntud Kim Il-sungi ja tema poja Kalli Juhi Kim Jong-ili hiiglaslikud kujud. Viimane nimetati ka partei igaveseks peasekretäriks.

Kuigi mitmed Põhja-Korea režiimi asjatundjad pole endiselt kindlad, kuidas suhtub diktatuuririigi poliitiline ja sõjaline eliit nooresse mantlipärijasse, nimetati juba varem kommunistliku partei esimeseks sekretäriks ja riigi relvajõudude ülemjuhatajaks määratud Kim Jong-un eile ka mõjuvõimsa riigikaitsekomisjoni esimeseks esimeheks. Lisaks omistati talle ka Suure Juhi tiitel.

Täna kogunesid aga kümned tuhanded põhjakorealased maailma suurimaks peetavale Pyongyangi jalgpallistaadionile, et vanduda truudust valitsevale dünastiale, mis on kommunistlikku riiki juhtinud alates selle rajamisest 1948. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles