Lapsed valisid parimaks raamatuks «Nõianeiu Nöbinina»

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7827 last üle Eesti hääletasid parimaks lastekirjanikuks Kristiina Kassi ja kunstnikuks Heiki Ernitsa, nende 2010. aastal ilmunud raamatu «Nõianeiu Nöbinina» eest.

XI Nukitsa-nimelisel lastekirjanduse konkursil kandideeris 205 raamatut aastatest 2009-2011. Peamiselt lasteraamatukogudes hääletanud lapsed andsid «Nõianeiu Nöbininale» kokku 602 poolthäält. Auhinnaks olnud Nukitsa pronkskujud anti võitjatele üle täna Tallinnas Eesti Lastekirjanduse Keskuses, kuhu olid võitjaid õnnitlema tulnud ka ligi 80 hääletanud väikest lugejat üle Eesti. 

Kristiina Kassile on see tunnustus esmakordne, seevastu Heiki Ernits on varem võitnud Nukitsa auhinna kolmel korral. Nõianeiust rääkiv lugu jõudis värskelt ka ETV ekraanile.

Teise koha vääriliselt kogusid punkte raamatusarjad. Kirjanikest oli edukas soome päritolu eesti lastekirjanik Mika Keränen lastekrimkadega «Peidetud hõbedane aardelaegas», «Vana roosa maja» ja «Salapärane lillenäppaja», kus seiklevad viis nutikat Supilinna last ja üks prantsuse buldog.

Illustraatori teise koha pälvis noorele kunstnik Maigi Magnus sarja «Jänku-Jussi lood» I-IV illustreerimise eest. Jänku-Juss on laste ammune tuttav portaalist Lastekas.ee.

Kolmanda koha sai samuti kirjanik Kristiina Kass raamatu «Peeter ja mina» eest, mis sisaldab lühilugusid seitsmeaastase Ingli ja tema vanema venna pöörastest ettevõtmistest. Kogenud lasteraamatukunstniku Anni Mägeri illustreeritud «Mai tänava hiired» püüab pilku värvirõõmsate piltidega ja kaanega, mille nurga raamatu vallatud peategelased sakiliseks on närinud.

Esimene Nukitsa konkurss toimus 1992. aastal. Võitjad aastatest 1992-2010 on kirjanikud Voldemar Miller, Henno Käo (kahel korral), Edgar Valter, Ene-Maris Tali, Ira Lember, Janno Põldma, Andrus Kivirähk (kolmel korral) ning kunstnikud Piret Niinepuu, Ulvi Kuusk, Edgar Valter (kahel korral), Tarmo Tali, Karel Korp, Heiki Ernits (kolmel korral), Anni Mäger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles