Vanglates lõpetati tuletikkude kasutamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletikud.
Tuletikud. Foto: Peeter Langovits

Justiitsministeerium alustas mullu vanglates üleminekut kinnipeetavatele mõeldud jalutusboksidesse paigaldatavatele elektroonilistele sigaretisüütajatele ning praeguseks on tikkude kasutamisest loobunud kõik vanglad.

Aprillis ostis justiitsministeerium Tallinna vanglale riigihankega 60 elektroonilist sigaretisüütajat. «Tänaseks on sellised kasutusel kõigis Eesti vanglates, kus need on kinnitatud jalutusbokside seintele,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv BNSile.

Ta märkis, et kuna kambrites on tuleohutuse huvides keelatud igasugused suitsu süütamise vahendid, siis on vanglal lihtsam paigutada sigaretisüütajad suitsetamiseks mõeldud kohtadesse. Varem olid vanglates sigareti süütamiseks lubatud tikud.

2010. aasta märtsis jõustus Eesti vanglates kord, mille järgi tohib vang suitsetada üksnes selleks ettenähtud ja vastavalt märgistatud kohtades ning vaid ajal, millal kinnipeetaval on õigus seal viibida. Vanglate sisekorraeeskiri keelab kinnipeetaval tubakatoodete ja suitsetamistarvete enda juures hoidmise. Tubakatooted ja suitsetamistarbed võtab vanglaametnik hoiule ning kinnipeetav saab need enda kätte vaid ajaks, kui tal on õigus viibida suitsetamiseks ettenähtud kohtades.

Samuti näeb 2010. aasta kevadel jõustunud vangla sisekorraeeskiri ette nõustamise ja asendusravi vangidele, kes soovivad suitsetamisest loobuda. Eeskirja järgi selgitab vangla kinnipeetava vastuvõtmisel, kas viimane suitsetab ja kas ta soovib suitsetamisest loobuda. Kui kinnipeetav soovib suitsetamisest loobuda, tagatakse talle vanglasisene nõustamine ning samuti asendusravi. Suitsetamisest loobumine on vabatahtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles