Valgevene võimud vabastasid ka teise Lukašenka rivaali

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene opositsiooni toetajad Dmitri Bondarenko vabastamist nõudva plakatiga.
Valgevene opositsiooni toetajad Dmitri Bondarenko vabastamist nõudva plakatiga. Foto: SCANPIX

Kui eile andsid Valgevene võimud armu opositsioonijuhile ja endisele presidendikandidaadile Andrei Sannikovile, siis täna teatati ka teise teisitimõtleja Dmitri Bondarenko vabastamisest.

2010. aasta 19. detsembri presidendivalimiste järel puhkenud massimeeleavalduste korraldamise eest vangi mõistetud Bondarenko vabanemist kinnitas tema abikaasa Olga Bondarenko, vahendas uudisteagentuur AFP.

Tunamullu president Aleksandr Lukašenka vastu riigipeaks kandideerinud Sannikovi tervitas tema kodulinna Minskis aga sadakond opositsiooni toetajat, kes skandeerisid «Elagu Valgevene!» ja «Meie president!».

«Tänan teid teie toetuse ja solidaarsuse eest. Ma usun, et see solidaarsus ja toetus mitte ainult ei aidanud mul vabaneda vaid ka päästis mu,» ütles endine asevälisminister Sannikov. «Nüüd peame töötama teiste poliitvangide vabastamise nimel. See on peamine.»

Valgevene inimõiguslaste sõnul on vanglates veel umbes 15 poliitvangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles