Politsei tahab turvataktikat parandades vähendada vigastuste riski

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Politsei- ja piirivalveameti juures alustas tööd turvataktika talitus, mille eesmärk on turvataktika kujundamise läbi vähendada korrakaitsjate riski oma töö käigus vigastada saada.

Korrakaitsepolitseiosakonna operatiivbüroo juhi Toomas Malva sõnul ei ole alati politsei võimuses olukordade kujunemist ette näha ja olla valmis kõigiks olukordadeks.

«Kuid meil on võimalik õppida teiste vigadest, ent ka kordaminekutest. Seepärast tuleb koguda kokku meie organisatsiooni kogemus ja teadmine ning seda omavahel jagada. Ainult nii saame hoiduda teadmatusest, kogemuste puudumisest või vähesest treeningust tingitud eksimustest või neid vähendada,» ütles Malva politseiajakirjale Radar.

Nii ongi aasta algusest loodud turvataktika talituse ülesanded analüüsida erinevaid juhtumeid, koostada nende põhjal juhendeid, arendada selle läbi politsei turvataktikat ja eriväljaõpet ning valvata selle järele. Kokkuvõtvalt võimaldab eraldi üksus kujundada ühtset turvataktika poliitikat kogu politseis.

Turvataktika talituses töötavad eriväljaõpet korraldavad politseiinstruktorid, kes teevad koostööd prefektuurides töötavate koosseisuväliste instruktoritega. Talitust juhib politseikapten Jaak Kiviste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles