Igal aastal jääb kadunuks paarkümmend inimest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal aastal jääb Eestis teadmata kadunuks kuni 20 inimest ning iseseisvuse taastamise järgselt on kaduma jäänud kokku ligi 500 inimest.

Tallinnas ja Harjumaal kaob aastas 50-60 inimest, kellest 85 protsenti leitakse üles, mujal on kadunute hulk väiksem, vahendab ERR Uudised.

Pärnu politseiosakonna juht Mehis Mets rääkis, et Lääne prefektuuris on praegu kaheksa aktiivset jälitustoimikut, mille kadumised jäävad perioodi 2006 kuni 2011, üles on viimase kuue aasta jooksul leitud seitse inimest, kellest kolm leiti surnuna.

Viis aastat tagasi jaanipäeval Pärnu rannarajoonist saladuslikult kadunud Maris Järve kohta pole aga jätkuvalt mingisugust informatsiooni, tõdes Mets.

Kui inimene on elus ja jäänud Eestisse, siis tema jäädavalt kadumajäämine on vähetõenäoline, kuid siiski mitte võimatu – näiteks alles hiljuti jäi vargusega vahele mees, kelle kadumistoimik on politsei laual aastast 2001, kuid ka kümme aastat hiljem oli tema soov kadunuks jäädagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles