EBS kuulutas välja uue rektori valimised

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Buisness School asub Tallinna kesklinnas.
Estonian Buisness School asub Tallinna kesklinnas. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Estonian Business School kuulutas välja konkursi, et leida uus rektor, kelle viie aasta pikkune ametiaeg algab tänavu 1. septembril.

EBSi rektori ametikohale võib kandideerida isik, kellel on doktorikraad või sellega võrdsustatud kvalifikatsioon, kes on või on olnud valitud professori ametikohale ning omab edukat juhtimise ja rahvusvahelist koostöö kogemust, teatas Estonian Business School.

Kui akadeemilised nõuded ülikooli rektorile tulenevad ülikooli seadusest, siis rektorikandidaadile esitatav juhtimise ja rahvusvahelise koostöö kogemuse nõue tuleneb EBSi asutaja Madis Habakuke sõnul ülikooli eripärast. «Väga tähtsaks pean rektorikandidaadi edukat juhtimiskogemust. Väikese ülikooli puhul on rektoril otsustamise delegeerimiseks vähem võimalusi, seega kandidaadil peavad olema korralikud kompetentsid üldjuhtimise, turunduse, finantside ja personali juhtimise alal,» kommenteeris Habakuk.

Habakuke kinnitusel on EBSi järgmise viie aasta üheks peamiseks prioriteediks rahvusvahelise koostöö edendamine. «Soovime suurendada välistudengite arvu 50 protsendini ning pakkuda üliõpilastele vahetusõpingute võimalusi kõikidel kontinentidel ja heades ülikoolides,» rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles