Kärpijad tegid kaheks tunniks pausi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Valitsuskabinet katkestas ligikaudu kaheks tunniks riigieelarve kärbete täpsustamise arutelu, sest osa ministreid pidi lahkuma teistele kohtumistele.


Kuskil kella 12.50 paiku lõppenud kabinetiarutelu jätkub kell 15 ja kestab vajadusel kuni hiliste õhtutundideni, ütles Postimees.ee'le peaministri büroo juhataja Arto Aas.

«Täna tahaks saada suured numbrid lukku. Konkreetse eelnõu kirjutamine nõuab muidugi aega.»

Tema sõnul käis seni arutelu eelkõige selle ümber, kui suured tulevad näiteks politseinike ja õpetajate palgakärped ning kas ja kui palju vähendatakse kohalikele omavalitsustele mõeldud eraldisi.

Aasa sõnul on näiteks selge, et kohalikud omavalitsused kärpest ei pääse, küll aga on lahtine, kas kärbitakse eraldisi või tulumaksuprotsenti.

Lahkuma pidanud valitsusliikmetest läksid näiteks peaminister Andrus Ansip, majandusminister Juhan Parts ning haridusminister Tõnis Lukas riigikogu täiskogu ette, et vastata kell 13 alanud infotunnis parlamendisaadikute küsimustele.

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleril on aga kohtumine kohalike omavalitsuste esindajatega, et arutada, kas vähendada omavalitsustele laekuvat füüsilise isiku tulumaksu osa 11,93 protsendilt 11,1 protsendile või asendada see mõne muu kärpega.

Nii linnade liit kui maaomavalitsuste liit teatasid eile, et ei ole nõus tulumaksuprotsendi kärpimisega, küll aga võib teatud tingimustel nõustuda riigieelarvest tulevate eraldiste täiendava vähendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles