Pikhof: võimalik, et kapo riivas Kõlvarti põhiõigusi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni aseesimehe Heljo Pikhofi (SDE) hinnangul võib kapo aastaraamatus ilmunud Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti tegevuse kajastuse puhul olla tegemist viimase põhiõiguste ja -vabaduste riivega.

Pikhof ütles, et Kõlvarti tegevuse kajastamist koos spekulatsioonidega tema motiivide üle on kapo aastaraamatus tema hinnangul ebaproportsionaalselt palju ja näib, et on püütud mängida meediale ja inimeste tunnetele, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Antud loo puhul on kaitsepolitsei esindajad tunnistanud, et ei kahtlusta Kõlvartit mitte milleski, Võimalik, et siin on ühtlasi tegu inimeste põhiõiguste ja -vabaduste riivega,» lausus Pikhof.

Pikhof ütles, et võlaõigusseaduse paragrahv sätestab, et isiku au teotamine, muu hulgas ebakohase väärtushinnanguga, isiku nime või kujutise õigustamatu kasutamine, eraelu puutumatuse või muu isikliku õiguse rikkumine on õigusvastane, kui seadusega ei ole sätestatud teisiti.

Kaitsepolitsei tõi oma avaldatud aastaraamatus välja, et Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti aktiivses tegevuses venekeelsete gümnaasiumide säilimise nimel võib näha seoseid Venemaa kaasmaalaspoliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles