Süüdistus: Sukles oli valmis palgamõrva eest maksma 10 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuistung Andrus Suklese üle
Kohtuistung Andrus Suklese üle Foto: Andres Haabu

Täna oma endise äripartneri mõrva tellimises süüdistatava ärimees Andrus Suklese suhtes alanud kohtuprotsessil selgus, et mees oli valmis oma endise äripartneri mõrva eest maksma selle täideviijale 10 000 eurot.

Süüdistuse kohaselt maksis Andrus Sukles 29. augustil 2010 politseiga kokku mänginud inimesele Tartu maantee ja Liivalaia tänava läheduses kohtudes 1000 eurot, andis üle oma endise äripartneri Tullio Libliku foto, elukohaandmed ja liikumise info sooviga, et ta tapaks Libliku. Samuti lubas ta anda veel 9000 eurot siis, kui Liblik on surnud.

Suklese kaitsja ei olnud süüdistusega nõus põhjendusel, et kuritegu on sisuliselt kavandanud politsei – inimene, kes end palgamõrvariks pakkus, oli politsei kaastöötaja.

Tänasel kohtuistungil kuulati üle Tullio Liblik, kes rääkis, kuidas 2010. aasta 12. augustil tuli üks talle tundmatu mees büroohoones rääkima, et mees oleks ettevaatlik, sest tema palgamõrv on tellimisel. Neli päeva hiljem läks Liblik politseisse selle kohta ütlusi andma, misjärel kriminaalasi alustati.

Istung jätkub homme.

Andrus Suklest süüdistatakse teise inimese tapmisele kihutamise katses, mille eest on ette nähtud karistus 6-15 aastat vangistust.

Oktoobris otsustas Harju maakohus tagastada Suklese kriminaalasja toimiku prokuratuuri, sest materjalid ei olnud piisavad õigeks- või süüdimõistva kohtuotsuse tegemiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles