Kolme kuuga andis G4S politseile üle 1465 õiguserikkujat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si turvakaamera.
G4Si turvakaamera. Foto: G4S

Tänavu esimese kolme kuu jooksul andsid G4S Eesti töötajad politseile üle 1465 õiguskorra rikkujat, neist ligi kolmveerand (830) tabati Tallinnas ja Harjumaal. Lõviosa (1165) politseile üle antud õigusrikkujatest jäid vahele poevargustelt.

Rekordvargusena läks kirja märtsis laiatarbe kauplusest kaks päeva järjest vooditekke varastada üritanud meesterahva ja naisterahva ponnistus – õigusrikkujate plaani õnnestumisel oleks kauplus kannatanud kahju 450 eurot. Sarnaselt varasematele aastatele, pakuvad pikanäpumeestele enim huvi kosmeetikatooted, alkohol, kohv ning teised kergesti realiseeritavad tooted.

2012. aasta I kvartali jooksul registreeris G4Si juhtimiskeskus 209327 häiresignaali, neist üle kolmandiku puhul vajas olukorra lahendamine patrullekipaaži sekkumist. Tavapärasest rohkem tuli G4S patrullekipaažidel tegeleda külmast tingitud veeavariidega, kus häire põhjustajaks oli külmunud torude lõhkemisest tekkinud uputus.

Turvafirma kogemus näitab, et jätkuvalt on sissemurdjad eelistanud rünnata väljaspool asulaid asuvaid elamuid ning ärisid. Reeglina on kasutatud akende ja uste lõhkumiseks samal objektil olevaid esemeid: prügikaste, kange ja kive. Mõnevõrra on kasvanud kütusevargused ning tanklast lahkumised kütuse eest tasumata.

Eestis kasutavad G4Si valveteenuseid ligi 45 000 püsiklienti, kelle teenindamiseks on pidevalt töös ligi 70 patrullekipaaži. Üle Eesti on G4Si oma turvapartneriks valinud 10 kohalikku omavalitsust, kasutades turvafirma patrullteenust oma kogukondadele lisaturvalisuse loomiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles