Vaher: politsei võib juba tänavu elektriautod saada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautod.
Elektriautod. Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles täna riigikogus, et politsei käsutusse elektriautode andmine on tõsiselt kaalumisel ja saab tõenäoliselt juba sel aastal teoks.

Vaher vastas riigikogu ees arupärimisele politsei kütuselimiitide vähendamise kohta, mispeale parlamendisaadik Helmen Kütt pakkus välja, et kaaluda võiks elektriautode kasutamist ka politseis. Kütt põhjendas, et elektriautode kulud on väiksemad ja samas muudaksid need politsei nähtavamaks.

«Linnades üldiselt üle 50-60 kilomeetrise tunnikiirusega ei saa ega tohigi sõita ehk nende väljakutsete korral, kus see kiirus ei ole just esimene faktor, vaid tähtis lihtsalt kohale jõudmine,» selgitas Kütt oma nägemust elektriautode kasutamisvõimalustest politseis.

Vaher vastas, et selline idee on juba kaalumisel. «See on õige osundus, sest elektriautode võimalik rakendus ka politseis on täna väga tõsiselt kaalumisel ja läheb tõenäoliselt käiku juba sellel aastal,» lausus minister plaane lähemalt selgitamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles