Kanepi kasvatamine viis ühe naise ja viis meest kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed
Kanepitaimed Foto: SCANPIX

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla viis meest ja ühe naise, kes uurimisandmetel olid seotud suure koguse kanepi kasvatamise ja käitlemisega Läänemaal ning Tallinnas.

Süüdistuse järgi kasvatasid Ain (52) ja Vambo (46) Läänemaal Hanila vallas asuvas talus kanepitaimi ning kuivatasid neid ja valmistasid suures koguses marihuaanat. Kanepitaimi kasvatati koguses, millest jätkus vähemalt kuue kilogrammi kuivatatud kanepilehtede ja ligi 1,2 kilogrammi kanepiõisikute jaoks.

Kuivatatud kanepilehed ja marihuaana andsid Ain ja Vambo edasi või hoidsid seda talus kuni mullu 21. novembril toimunud läbiotsimiseni. Lisaks narkootikumidele leidis politsei talust ka registreerimata poolautomaatse püstoli Bersa, helisummuti ja padrunid.

Rainer (33) ja Eda (48) tegelesid Vambo ja Aini käe all marihuaana ja kanepi pakendamisega.

Roman (26) omandas süüdistuse andmeil eelmisel aastal Tallinna eri paigus üle 700 grammi marihuaanat, mille ta sai Aini käest. Osa narkootikumidest andis ta edasi ja osa hoidis koos Siimuga (25) nende ühises elukohas Tallinnas.

Vambo ja Ain said kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse kanepi ebaseaduslikus kasvatamises ning suure koguse narkootilise aine, helisummuti, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Romani süüdistatakse suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ja Siimu suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus hoidmises. Edat süüdistatakse suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus pakendamises ja Rainerit sellele kaasaaitamises.

Politsei pidas Vambo kuriteos kahtlustatavana kinni mullu 17. oktoobril ja kohus võttis ta vahi alla 19. oktoobril. Roman ja Ain peeti kinni 21. novembril ja võeti vahi alla 23. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles