Haridustöötajaid hirmutab mõte anda direktoritele voli palku määrata

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded õpetajad kogunesid Tallinnas Vabaduse väljakule, et nõuda palgatõusu. Oma nõudmiste väljendamiseks olid pedagoogidel kaasas isevalmistatud plakatid ja loosungid.
Tuhanded õpetajad kogunesid Tallinnas Vabaduse väljakule, et nõuda palgatõusu. Oma nõudmiste väljendamiseks olid pedagoogidel kaasas isevalmistatud plakatid ja loosungid. Foto: Raigo Pajula

Haridusministeeriumi töörühma plaan kehtestada õpetajatele vaid üks palga alammäär ja lõpliku palga üle otsustamise ohjad anda direktori kätte on Haridustöötajate Liidu ärevile ajanud, kuna siis kaovad senised palgagarantiid ära.

Kui praegu on noorempedagoogi palga alammäär 608, pedagoogil 644, vanempedagoogil 736 ja pedagoogil-metoodikul 888 eurot, siis haridus- ja teadusministeeriumi juures tegutseval õpetaja ametikoha ümberkujundamise töörühmal on plaan jätta õpetajatele alles vaid üks palga alammäär, mis minister Jaak Aaviksoo sõnul peab järgmisest aastast olema 700 eurot, kirjutas Õhtuleht.

Samas lubab ministeerium, et 2015. aastaks peab õpetajate palga alammäär olema juba 20 protsenti kõrgem riigi keskmisest palgast.

Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik leiab, et kui palgaastmete alammäärad kaotatakse, siis kaovad ka garantiid, mistõttu tuleb astmed alles jätta ja kõiki alammäärasid tõsta.

«Miinimumtase peab olemas olema - meie taotleme garantiid, seda nõudsid ka kõik streikijad, aga kui töörühmas otsustatakse teisiti, siis streikijate nõudmisi ignoreeritakse,» põrutas Rondik, kes ka ise liidu esindajana töörühma kuulub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles