Poliitik: kui riigikogu palgad tõusevad, tuleb kuluhüvitisi veel kärpida

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Sooäär
Imre Sooäär Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Kui riigikohus leiab, et riigikogu otsus oma palka vähendada on põhiseaduse vastane, tuleb parlamendil täiendavalt oma eelarvet kärpida, leiab riigikogu liige Imre Sooäär.


«Olukorras, kus paljud eraettevõtted oma palku vähendavad ja suured eelarvekärped nõuavad seda ka riigisektorilt, ei saa seaduseandjad lihtsalt pealt vaadata ja paratamatusega leppida,» kirjutab Sooäär oma ajaveebis.

Sooääre sõnul oleks kõige realistlikum täiendavalt kuluhüvitisi palkade kasvu peatava summa võrra vähendada.

Sooääre sõnul on ta korduvalt ajakirjanduses teinud ettepaneku, et kuluhüvitised tuleks üldse ära kaotada, kuna praegusel kujul toovad need ainult paksu pahandust.

«Rahvas ei suuda tšekkide saagat kauem taluda ja ületöötanud ajakirjanikud on kindlasti surmani väsinud teema kajastamisest,» leiab Sooäär.

Sooääre sõnul mõjutaks täiendav kuluhüvitiste vähendamise otsus kõige rohkem kaugematest piirkondadest valitud rahvaesindajaid, sest Tallinnast valitud saadikute kulud on juba transpordi tõttu suurusjärgu võrra väiksemad kui näiteks Võru- või Valgamaa saadikute omad.

«Tasuta ühistransporti, nagu oli kunagi ülemnõukogu saadikutel või nagu tänagi veel on paljude Euroopa Liidu liikmesmaade parlamentääridel, eesti rahvas alla ei neelaks,» arvab Sooäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles