Galerii: Ansip tänas välismissioonidel käinud kaitseväelasi

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Stenbocki majas toimunud vastuvõtul tänas peaminister Andrus Ansip kaitseväelasi Eesti riigi kaitsevõime tugevdamise eest välismissioonidel Afganistanis ja Adeni lahel.

«Me kõik teame, et vabadus ei ole tasuta. Vabaduse eest tuleb aeg-ajalt maksta kõige kallimaga, mis meil on – eluga – kuid vabaduse eest tuleb seista iga päev, iga tund, sest kui oma riigi vabaduse eest ei hoolitse, võib see kergelt haihtuda,» ütles Ansip sõduritele.

Peaminister tänas oma sõnavõtus ka kaitseväelaste lähedasi, öeldes, et ilma nende toetuseta oleks Eesti riigi kaitsmine välismissioonidel väga raske kui mitte võimatu.

Kaitseväelased ja peaminister langetasid pea ka mullu sügisel Afganistanis langenud kapral Agris Hutrofi mälestuseks.

«Meie mälestustesse jäävad langenud kaitseväelased tõeliste Eesti riigi kangelastena,» kinnitas valitsusjuht. «Saatku teid ka tulevikus sõduriõnn,» soovis peaminister lõpetuseks.

Peaminister kinkis kõigile kaitseväelastele pühendusega Carl Orava raamatu «Me olime Eesti sõdurid».

Vastuvõtul osalesid Afganistanis teeninud jalaväekompanii Estcoy-12, rahvuslik logistiline toetuselement NSE-11, lähikaitsemeeskond, Afganistanis, Iraagis ja Balkanil teeninud staabiohvitserid ning Adeni lahel teeninud laevakaitsemeeskond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles