Iirimaalt kokaiini ostnud grupeering mõisteti tingimisi vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis kokkuleppemenetluses seitse meest süüdi suures koguses kokaiini käitlemises ja Eestisse toomises ning karistas neid peamiselt tingimisi vangistustega.

Suures koguses narkootilise ja psühhotroopse aine ebaseadusliku käitlemise eest mõisteti Timo Kannikule ja Viktor Popenkole karituseks 3-aastane vangistus tingimisi kolmeaastase katseajaga, Henrit karistati 1 aasta ja 3-kuuse tingimisi vangistusega, Marko Seppa 1-aastase tingimisi vangistusega, Elvis Raam sai karistuseks 2 aastat ja 4 kuud tingimisi vangistust.

Vanglasse istuma peab jääma Martti Pajomägi, kellele mõisteti tänase otsusega karistuseks 3 aastat ja 14 päeva vangistust, mis loetakse kaetuks talle varasemas kriminaalasjas mõistetud liitkaristusega, millest ta peab kohe ära kandma 8 kuud vangistust.

Samuti jääb trellide taha FN, keda karistati lisaks narkootikumi käitlemisele ka keelatud kauba riiki toomise eest. Tema karistuseks jäi vangistus 3 aastat ja 6 kuud.

Samuti konfiskeeritakse temalt ära võetud raha kokku 4165 eurot ning kogu tema Eesti pankade arvelduskontodel olev raha.

Igalt süüdimõistetud mehelt mõisteti riigituludesse 725 eurot sundraha, Marko Sepalt ka ekspertiisitasu 570 eurot ning Martti Pajomägilt kaitsjatasu 38,35 eurot. FN mõisteti riigituludesse ekspertiisitasudena 1308 eurot, muud menetluskulud jäeti riigi kanda.

Süüdistuse järgi tellisid mehed Iirimaalt naiselt suures koguses kokaiini. Naine ostis narkootikumi Iirimaal koos FN'ga, kes tõi kokaiini Eestisse kahel korral – mullu septembris ja oktoobris – ning toimetas selle edasi. Narkootikumi tellimist ja osaliselt ka selle eest raha maksmis vahendas Criss Jõks (23), kes viis raha FN'le ja sai vastu kolm ovaalset kilest muna, mis sisaldasid kokku 45,3 g 29% kokaiinhüdrokloriidi, milles oli kokku 11,73 g kokaiini. Maksu- ja tolliameti ametnikud pidasid naise mullu 21. oktoobril kell 13.48 kinni ja võtsid narkootikumi ära.

Kohtuotsusele võib esitada 15 päeva jooksul apellatsiooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles