Elektriauto ostmiseks on Kredexile esitatud 25 taotlust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kuigi elektriautosid saab riigi toel osta juba eelmise aasta keskpaigast, on seni seda teinud vaid 9 eraisikut ja 16 asutust.

«Elektriautode ostuks oleme kokku maksnud toetust kogusummas 109 156 eurot, keskmine toetussumma on 12 035 eurot,» kinnitas Kredexi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste «Kokku on esitatud 25 taotlust, neist 9 eraisikute ja 16 juriidiliste isikute poolt.»

Elektriauto ostmist toetab Kredex 50 protsendi või kuni 18 000 euro ulatuses. Plaanis on toetust anda 500 elektriauto soetamiseks, kuni 2012. aasta 30. novembrini või kuni raha jätkub.

Seliste kinnitas, et ühtegi taotlust tagasi lükatud ei ole.

«Huvi on olnud ootuspärane, kuna paljud inimesed soovisid näha, kuidas elektriautod Eesti talves hakkama saavad ning kuidas edeneb kiirlaadimispunktide rajamine,» kommenteeris ta. «Ootame inimeste huvi kasvu elektriautode vastu lähikuudel, kuna müüki on juba tulnud Nissan Leaf, samuti ootame suvel müüki Renault Kangoo elektriautot.»

Seliste lisas, et kuigi Leaf tuli müüki alles kahe nädala eest on Kredexile tänaseks laekunud juba seitse Leafi ostutoetuse taotlust.

«Ootame ostutoetuste arvu kasvamist lähikuudel,» sõnas Seliste, lisades, et täpseid prognoose Kredex hetkel ei tee.

Elektriautode toetust finantseeritakse Eesti Vabariigi ja Mitsubishi Corporationi vahel sõlmitud lepingu alusel CO2 kvoodi müügist saadud vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles