Veetaksojuht tõi hirmunud eestlase Pihlajasaarelt kaldale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Helsingi veetaksojuhi Jaakko Ulmaneni sõnul oli Pihlajasaarelt päästetud eestlane temaga kohtudes hirmunud, kuid vastas küsimustele adekvaatselt.

Eile Pihlajasaare kandis tööd teinud 63-aastane veetaksojuht Jaakko Ulmanen rääkis Postimehele, et märkas ühte reisi tehes kaljunukil olnud meest, kes andis märku, et ta on hädas.

Mees kandis fliisi ja jalas olid crocks'i-laadsed jalatsid. Veetaksojuht käskis mehel tulla paadisillale ja tõi ta kaldale, kuhu oli vastu kutsunud ametivõimude esindajad. Ulmaneni sõnul oli mees hirmunud, kuid vastas küsimustele adekvaatselt. Mees ütles paadijuhile ka oma nime, mis oli eestipärane, kuid Ulmanenile ei jäänud see meelde.

27-aastane eestlane hüppas Helsingist Tallinna suundunud reisilaevalt Star üle parda 28. märtsi õhtul vaid mõni minut pärast laeva väljumist Soome sadamast. Mees murdis sisse saarel olevatesse majadesse ja toitus sealt leitud söögist.

Pikemalt loe eestlase tegemistest Soome saarel homsest Postimehest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles