Narkokoerad leidsid Läänemaa koolist 12 patustanud noort

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikoer tööpostil.
Politseikoer tööpostil. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei narkokoerad leidsid kahel koolipäeval ühest Läänemaa koolist 12 narkootikume tarvitanud noort.

Selle nädala alguses käisid politseinikud koos teenistuskoertega kahel päeval kontrollimas Läänemaa ühet kooli, teatas Lääne prefektuur.


Kontrolli käigus märgistasid koerad 23 noort, kellel võis olla kokkupuude või kes olid tarvitanud narkootilisi aineid. Hiljem ilmnesid tarvitamise tunnused 12 noorel, kellest üks oli alaealine.

Haapsalu politseijaoskonna juht Margus Kaldma on selliseid tulemusi nähes sõnatu. «Muretsema paneb asjaolu, et selline suur hulk tarvitamistunnustega noori tabati ühest haridusasutusest,» ütles Kaldma. Eelmisel aastal tabati aasta jooksul Läänemaal kokku üldse 34 tarvitajat.

«Selge on see, et ainuüksi politsei oma kontrollidega olukorda muuta ei saa. Siin tuleb kõikidel koostööpartneritel pead kokku panna ja leida lahendus noorte uimastitarbimise probleemile,» sõnas politseijuht.

Lääne prefektuur tänab kooli, kes nendega koostööd teeb ning kes neid ise oma õpilasi kontrollima palus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles