Pussy Rioti juurdluse tähtaega pikendati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkansambli Pussy Riot liikmete vabastamist nõudev plakat Moskvas.
Punkansambli Pussy Riot liikmete vabastamist nõudev plakat Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene õiguskaitseorganid pikendasid skandaalse punkbändi Pussy Riot liikmete suhtes algatatud kriminaalasja uurimise aega, jõudmata seaduses ette nähtud kahe kuuga suurt midagi uurida.

«Ma võtsin uurijaga ühendust, ta teatas uurimise tähtaja pikendamisest,» ütles Interfaxile vahistatud noorte naiste advokaat Nikolai Polozov. Tema sõnul ei täpsustanud uurija, mis kuupäevani uurimist pikendati.

«Viimase pooleteise kuu jooksul ei ole minu kaitsealustega viidud läbi ühtegi menetlustoimingut. Pole toimunud ühtegi ülekuulamist ega vastastamist,» lisas advokaat.

Viis naistebändi liiget ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Bändi kolmele liikmele – Jekaterina Santsevitšile, Nadežda Tolokonnikovale ja Maria Aljohhinale on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus. Kõik kolm on eeluurimise ajaks vahi alla võetud, kuigi kahel neist on väikesed lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles